top of page
Ovnsbakte plommer med mandel
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
175 g smør
1 dl mandler
4 eggehviter
2 dl sukker
1 dl mel
4 plommer
Til servering:
2 dl rømme
2 ss melis
Frøene fra 1/2 vaniljestang
Litt revet sitronskall
Smelt smøret.
Miks mandler til mel.
Pisk eggehviter og sukker til tykt skum, og vend ned mandelmel, mel og smeltet smør, litt av gangen.
Ha røren i en ildfast form.
Del plommene og fjern steinene.
Ha plommene i formen med røren, og stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 30 minutter.
Pisk sammen rømme, melis og vaniljefrø til det tykner. Smak til med sitronskall, og server til de bakte plommene.
En deilig høstdessert som bør serveres litt lun. Vaniljeis- eller krem smaker også godt til.
bottom of page