Multe- og kardemomme brûlée
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
60 minutter
3 dl melk
2 dl fløte
80 g sukker
1/2 ts malt kardemomme
5 eggeplommer
2 dl ferske multer
4 ss brunt sukker
Ha melk, fløte, sukker og kardemomme i en kjele og kok opp.
Avkjøl litt.
Pisk sammen eggeplommene i en bolle, og tilsett den lune melke-blandingen litt etter litt. Pisk hele tiden.
Fordel noen multer i fire porsjonsformer, og hell crème brûlée-røren over.
Stek formene midt i ovn ved 100 °C i ca. 40 minutter, eller til de er stive.
Avkjøl til servering.
Ved servering drysses råsukker over formene i et tynt lag, og smeltes sprøtt med en skibrenner, eller under grillelementet i ovnen.Server brûleene med noen friske multer.
Forbered gjerne bruleene dagen før de skal serveres.
Is, sorbet, appelsinfileter eller pisket kremfløte smaker godt til