top of page

Multe- og kardemomme brûlée

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

60 minutter

3 dl melk
2 dl fløte
80 g sukker
1/2 ts malt kardemomme
5 eggeplommer
2 dl ferske multer
4 ss brunt sukker

Ha melk, fløte, sukker og kardemomme i en kjele og kok opp.

Avkjøl litt.

Pisk sammen eggeplommene i en bolle, og tilsett den lune melke-blandingen litt etter litt. Pisk hele tiden.

Fordel noen multer i fire porsjonsformer, og hell crème brûlée-røren over.
Stek formene midt i ovn ved 100 °C i ca. 40 minutter, eller til de er stive.

Avkjøl til servering.

Ved servering drysses råsukker over formene i et tynt lag, og smeltes sprøtt med en skibrenner, eller under grillelementet i ovnen.Server brûleene med noen friske multer.

Forbered gjerne bruleene dagen før de skal serveres.

Is, sorbet, appelsinfileter eller pisket kremfløte smaker godt til

bottom of page