Molteparfait i etasjer
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl sterk sukkerlake
2 flak butterdeig
Parfait:
400 g molter
2 eggeplommer
5 ss sukker
2 dl fløte
50 g nøtter
Litt melis til pynt
Sterk sukkerlake: Like deler sukker og vann kokes opp og avkjøles.
Butterdeigplater: Kjevl ut deigen til ca 2 mm tykkelse, skjær ut firkanter og la deigen hvile kaldt i minst 20 minutter. Prikk i deigen med en gaffel for å stoppe hevingen. Fordel deigfirkantene på en stekeplate. Legg bakepapir over og ytterligere et brett på toppen, slik at deigen blir stekt under press. Stek i ovn ved 200 °C til platene er gylne, ca 8-10 minutter.
Parfait: Halvparten av moltene og sukkerlaken kjøres glatt med stavmikser (coulis). Sil bort frøene. Eggeplommer og 5 ss sukker piskes til eggedosis i varmt vannbad. Deretter piskes eggedosisen kald uten vannbad. Rør inn moltecoulis. Pisk fløten til krem og skjær den inn i parfaiten. Lag flate rundinger litt mindre enn butterdeigfirkantene, legg dem på et fat og putt dem i fryseren en stund.
Servering: Lag et tårn av parfait og butterdeig, 5–6 lag av hver. Molter legges rundt. Hakk nøttene og strø over. Strø et lite lag melis over det hele. Pynt med et moltebær på toppen.