Mandelkake med tindved og eplemarinade
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Mandelkake
125 g usaltet smør
3 eggehviter
75 g mandelmel
120 g melis
1 rødt eple
60 g hvetemel
Tindved- og eplemarmelade
200 g epler, i biter
1/2 dl vann
200 g syltesukker
200 g tindved, renset
Marinert eple
1 eple, i 2 mm tykke skiver
1 ss sukker
1 ss vann
1 stjerneanis
1 ts kanel
1 sitron
Mandelkake
Sett stekeovnen på 175 °C varmluft. Smelt smøret og skill eggehvitene fra plommene.
Bland mandelmel (finmalte, skåldede mandler) og melis med eggehvitene. Skjær eplet i terninger og tilsett smør og eplebiter i røren. Rør inn hvetemelet til slutt. Smør en liten langpanne med smør og fyll den
med røren. Stek kaken i ca. 15-20 minutter til den er fin og gyllen.
Tindved- og eplemarmelade
Kok eplene møre i vann, tilsett syltesukker og vend inn tindved. La blandingen stå og trekke på lav temperatur i 5-10 minutter til den får marmeladekonsistens.
Marinert eple
Kok opp sukker, vann, stjerneanis og kanel. Hell laken over epleskivene og la det trekke. Ha over litt sitronsaft før servering.