Møsbrømlefse
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Lefser
2 ss sirup
1 ss sukker
2 ss margarin
1 ts hornsalt
3 1/2 dl kefir
500 g siktet hvetemel
170 g byggmel
Møsbrøm
250 g brunost, mørk type
5 dl helmelk
2 ss siktet hvetemel
1 dl sirup
2 ss hvitvinseddik
Til servering
Seterrømme
Smeltet meierismør
Lefser
Smelt sirup, sukker, margarin og hornsalt, og hell det over kefirmelken så den blir lunken. Bland hvetemel og byggmel og tilsett væsken. Elt godt sammen til en glatt deig. Dryss benken med litt byggmel og bruk et rutekjevle til å kjevle deigen til runde lefser, ca. 2 mm tynne og ca. 40 cm i diameter. Stek dem helt ferdige på den ene siden og bare så vidt på den andre.
Møsbrøm
Skjær osten i terninger, og kok opp ost og 4 dl helmelk under konstant omrøring. Bland mel og resten av melken til en jevning, og spe med den. La det småkoke i 10 minutter under omrøring. Juster tykkelsen med litt vann hvis det trengs, og smak til med sirup og eddik.
Til servering
Smør et godt lag med møsbrøm over hele lefsa. Legg en skje seterrømme og smør på midten. Noen bruker også sirup og kanel. Stek lefsa på takke, brett den sammen som en konvolutt, og spis den varm med fingrene.