top of page

Karamell- og krydderkokte pærer

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

35 minutter

1 kanelstang
2 stjerneanis
6 hele kardemommekapsler
4 hele sorte pepperkorn
2 allehånde
4 dl sukker
1,2 liter vann
Revet skall og saft fra 1 sitron
10 små pærer

Kvern krydder i en mikser eller kaffekvern til pulver. Smelt sukkeret til lysebrun karamell i en kjele. Tilsett krydder, vann og sitron, og kok til sukkeret er løst opp. Sil laken over i en ren kjele.

Skrell pærene, og fjern kjernehuset. Posjer pærene i laken til de er møre, ca. 15 minutter. La pærene ligge i laken til de er kalde.

Servér pærene med lettpisket kremfløte eller vaniljeis.

bottom of page