Jordbærterte med kesamkrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
1 kake
Tid: 1 time
Tertebunn:
160 g hvetemel
30 g melis
85 g smør
½ vaniljestang, frøene
½ sitron, revet skall
30 g egg, ca. ½ lite egg
Kesamkrem:
6 dl melk
1 vaniljestang
1 dl sukker
1 dl kremfløte
9 eggeplommer
2 ss maisenna
5 gelatinplater, oppbløtt i vann
2 dl kesam
Friske jordbær
Hakkede nøtter
Tertebunn:
Kjør mel, melis, smør, vaniljefrø og sitronskall raskt sammen i en foodprosessor. Tilsett det halve egget og kjør til deigen samler seg. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt sammen. Pakk deigen i plastfolie og sett den kaldt i minst 20 minutter. Kjevle deigen 2-3 mm tykk mellom to ark med bakepapir. Fjern bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter, med deigen. Skjær bort overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Stek terten på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.
Kesamkrem:
Kok opp melk, vaniljestang og sukker. Rør sammen fløte, eggeplommer og maisenna i en bolle. Spe med den kokte melken. Hell melk- og fløteblandingen tilbake i kjelen og gi blandingen et oppkok til den tykner. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i fløteblandingen. Avkjøl og vend inn kesam. Hell vaniljekremen i terteformen og topp med jordbær og nøtter.
Nok et eksempel på at man kan spise litt dessert med god samvittighet. Det gjelder bare å velge gode ingredienser. Når vi velger magre og proteinrike melkeprodukter som kesam, er det ikke så farlig om vi også bruker litt fløte og smør. Egg gir godt med proteiner, og jordbær er jo bare sommer og sol og ren glede.