Jordbærsuppe med skogsbær og sagogrynpudding
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Jordbærsuppe:
250 g friske jordbær (eller frosne)
2 1/2 dl sukkerlake (like deler vann/sukker)
1 sitron
Friske skogsbær, mynte og evt syltet appelsinskall til pynt
Sagogrynpudding:
5 dl melk
3/4 dl sagogryn
1 ss smør
1-2 egg, skilte
4 ss sukker
2 mandeldråper
1 vaniljestang, frøene
Jordbærsuppe: Rens bærene godt. Ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med sukkerlake. Kjøres godt sammen og smakes til med sitronsaft. Sil suppen, og sett kaldt til servering.
Sagogrynpudding: Kok opp melk, dryss i gryn. La koke ved svak varme til grynen er møre, ca 15 min. Ha i smør og kjøl ned. Rør inn eggeplomme, sukker, mandeldråper og vanilje. Pisk eggehvitene stive og vend inn. Fyll røren i smurte former og stek puddingen i ovn til den er gjennomstekt, ca 30-45 min på 175 °C.
Servér sagogrynpudding med kald jordbærsuppe og pynt med friske skogsbær, appelsinskall og mynte.
Bruk gjerne denne oppskriften til andre supper, f.eks. kirsebær-, melon- eller rabarbrasuppe.