Hjemmelaget jordbæris
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Jordbæris:
2 1/2 dl H-melk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukker
500 g jordbær
Jordbærcoulis:
250 g jordbær
50 g melis
1/2 lime, saften
Ha melk og fløte i en kjele. Snitt vaniljestangen og ha frø og stang i kjelen. Kok opp og ta kjelen av pannen. La fløteblandingen stå og trekke til den er romtemperert. Ta opp vaniljestangen.
Visp eggeplommene og sukker lyst og luftig, og vend eggedosisen og fløteblandingen sammen.
Mos jordbærene fint med stavmikser eller i blender, og rør bærene i iskremsmeten. Kjør det i iskremmaskin, eller sett smeten i fryseren og rør i den med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.
Kjør jordbær og melis glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med litt limesaft og evt. mer melis. Server iskremen med jordbærsausen.