top of page

Hjemmelaget jordbæris

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Jordbæris:
2 1/2 dl H-melk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukker
500 g jordbær

Jordbærcoulis:
250 g jordbær
50 g melis
1/2 lime, saften

Ha melk og fløte i en kjele. Snitt vaniljestangen og ha frø og stang i kjelen. Kok opp og ta kjelen av pannen. La fløteblandingen stå og trekke til den er romtemperert. Ta opp vaniljestangen.

Visp eggeplommene og sukker lyst og luftig, og vend eggedosisen og fløteblandingen sammen.

Mos jordbærene fint med stavmikser eller i blender, og rør bærene i iskremsmeten. Kjør det i iskremmaskin, eller sett smeten i fryseren og rør i den med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.

Kjør jordbær og melis glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med litt limesaft og evt. mer melis. Server iskremen med jordbærsausen.

bottom of page