top of page

Ginpletter med friske bær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Småkaker
250 g hvetemel
100 g melis
3 ts vaniljesukker
200 g smør
1 lite egg

Ginglasur
200 g melis
1 1/2 - 2 ss norsk gin
1 1/2 - 2 ss sitronsaft

Limesukker
1 lime
1 dl sukker

Småkaker
Bland sammen det tørre, og smuldre smøret i det. Rør inn egget, og rull deigen til en tykk pølse på ca. 4 cm i diameter. Pakk den i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 2 timer. Skjær deigen i ca. 3 mm tykke skiver, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek små­kakene på 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist, og pynt med gin­glasur, friske bær og limesukker.

Ginglasur
Rør sammen melis og like deler gin og sitron til en ganske fast glasur.

Limesukker
Vask limen og riv skallet fint. Kjør limeskall og sukker i hurtig­mikser til sukkeret blir grønt. Smak ev. til med litt limesaft.

Friske bær til pynt

ELEGANT TITLE

bottom of page