Ginpletter med friske bær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Småkaker
250 g hvetemel
100 g melis
3 ts vaniljesukker
200 g smør
1 lite egg
Ginglasur
200 g melis
1 1/2 - 2 ss norsk gin
1 1/2 - 2 ss sitronsaft
Limesukker
1 lime
1 dl sukker
Småkaker
Bland sammen det tørre, og smuldre smøret i det. Rør inn egget, og rull deigen til en tykk pølse på ca. 4 cm i diameter. Pakk den i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 2 timer. Skjær deigen i ca. 3 mm tykke skiver, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek småkakene på 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist, og pynt med ginglasur, friske bær og limesukker.
Ginglasur
Rør sammen melis og like deler gin og sitron til en ganske fast glasur.
Limesukker
Vask limen og riv skallet fint. Kjør limeskall og sukker i hurtigmikser til sukkeret blir grønt. Smak ev. til med litt limesaft.
Friske bær til pynt