Epleroser
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Tertebunn
250 g hvetemel
30 g malte mandler
80 g melis
125 g smør
1 egg
Eplefyll
6 røde epler
1/2 sitron
1 dl eplegelé
Frisk mynte
1 ss Iseple eller eplelikør
Tertebunn
Kjør mel, malte mandler eller mandelmel,
melis og smør i hurtigmikser.
Tilsett egget og kjør til deigen samler seg.
Legg deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle deigen til et rektangel og skjær
dem i ca. 5 cm brede strimler.
Eplefyll
Stikk ut kjernehuset på eplene, og del eplene i to.
Skjær hver halvdel i tynne, tynne skiver. Legg skivene i en
bolle med vann og sitronsaft. Sett skålen i mikroovnen i et
par minutter så epleskivene blir så vidt myke.
Pensle en deigstrimmel med eplegelé.
Dryss over litt finhakket mynte.
Legg en epleskive med den rette kanten langs midten av deigen
slik at den buede siden på eplet stikker over kanten av deigen.
Legg neste epleskive med litt overlapp ved siden av.
Fortsett på samme måte med ca. 8 epleskiver. Brett kanten av deigen over epleskivene, og rull det sammen fra kortsiden.
Sett eplerosen i en stor muffinsform av metall.
Fortsett med resten av deigstrimlene og epleskivene.
Smelt resten av eplegeléen med Iseple fra Egge gård,
eller en annen eplelikør. (Kan også droppes.)
Pensle eplerosettene med geléen.
Stek rosene i på 190 °C i 35-40 minutter.
Servér gjerne med rømme, vispet krem eller vaniljeis.