Enkel bær- og rømmedessert
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
3 plater gelatin
2 dl h-melk
1 vaniljestang, delt i to
1 ts kanel
1 liten klype nellik
1 dl sukker
5 dl rømme
Tilgjengelige bær, helst multer, tyttebær, krekling eller blåbær
Melis
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Kok opp melk med vaniljestang, kanel, nellik og sukker. Dra kjelen til side og smelt inn gelatinplatene. Avkjøl noe og visp inn rømme. Fordel i passende former. Sett kaldt i minst 1,5 time.
Rør bærene sammen, eller kjør dem i stavmikser og smak til med melis. Sil om ønskelig. Topp puddingene med bær.
Dryss gjerne over noen gode nøtter, som smaker aller best om de stekes i ovnen eller i panne først. Stekte nøtter blandet med honning, kan også erstatte bærtoppingene, om det skulle bli et skikkelig dårlig bær-år...