top of page

Dehydrert speltkrem med Maldonkaramell og bringebærpulver

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Speltkrem
3 dl helmelk
2 dl kremfløte
50 g sukker
1 vaniljestang
30 g speltmel
2 eggeplommer
Maldonkaramell
100 g sukker
50 ml vann
100 ml kremfløte
30 g smør
1 ts Maldonsalt
Bringebærpulver
20 g frysetørket bringebær

Dehydrert speltkrem: Varm opp melk, fløte og frø fra en vaniljestang og vaniljestangen i en kjele på lav varme til blandingen nesten når kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.
Pisk sammen eggeplommer, sukker og speltmel til en jevn blanding. Hell den varme melkeblandingen gradvis i eggeblandingen mens du pisker konstant. Hell tilbake i kjelen og varm opp på lav varme under omrøring til kremen tykner. Dersom det klumper seg så sil kremen før den begynner å tykne. Avkjøl kremen.
Fordel kremen tynt på et bakepapir eller silikonmatte. Tørk i stekeovn på 80 grader med varmluft i 4–6 timer, eller til kremen er helt tørr. Sett gjerne opp varmen til 90-100 grader mot slutten. Bryt opp i små biter.
Maldonkaramell: Lag karamellen ved å smelte sukker og vann i en kjele på middels varme til det får en gyllen farge. Tilsett fløte forsiktig mens du rører, og deretter smør og Maldonsalt. La avkjøle litt før servering.
Knus frysetørkede bringebær til pulver med en morter eller blender.
Server de sprø bitene av dehydrert speltkrem med Maldonkaramell. Dryss over bringebærpulver.

bottom of page