Butterdeig med jordbær og rabarbra
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 plate butterdeig
50 g melis
2 dl sukker
2 dl vann
Saft av 1 sitron
1 kanelstang
2 stilker rabarbra
2 ss mascarpone
1 dl fløte
Frø fra 1 vaniljestang
2 ss sukker
300 g jordbær, friske
Frisk sitronmelisse
Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut butterdeig til dobbel størrelse. Prikk hull med en gaffel, slik at den ikke blåser seg opp under steking. Legg deigen på brett med bakepapir. Stek 10-12 min, eller til den er lysebrun. Sikt over et tynt lag med melis og stek deigen videre til den blir glasert med melis. Del deigen i 12 tykke strimler mens den enda er varm. Avkjøl.
Kok opp sukker, vann, sitronsaft og kanelstang. Del rabarbra i biter og legg dem i laken. Avkjøl rabarbra i laken.
Lettpisk mascarpone, fløte, vaniljefrø og sukker. Sett kjølig.
Del jordbær i biter. Anrett butterdeig, rabarbra og jordbær lagvis. Pynt med frisk sitronmelisse.