Bringebærtårn med lime-/vaniljeegg
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kurv bringebær
8 filo-plater
1/2 ts valmuefrø
25 g sukker
Soyaolje til pensling
Litt melis
Vaniljesaus:
2 ss sukker
1 dl melk
1 dl fløte
1 vaniljestang
2 eggeplommer
1/2 ts maizena
Lime-/vaniljeegg:
20 g sukker
5 – 6 ss crème fraîche
Revet skall fra en lime
1/2 ts vaniljefrø
Coulis: 100 g bær og 25 g sukker kjøres glatt med stavmikser. Sil bort frøene.
Filo-plater: Skjær deigen i rundinger, pensle med olje og strø valmuefrø over. Stek platene i ovn ved 170°C til de er sprø.
Krem: Bland crème fraîche, 1 ss sukker, revet limeskall og frøene fra 1/2 vaniljestang. Pisk kremen stiv.
Vaniljesaus: Visp sammen eggeplommer, maizena og 1 ss sukker og hell blandingen i en bolle. Kok opp melk, fløte og 1/2 vaniljestang. Spe blandingen i eggene, pisk godt og ha tilbake i kjelen. Pisk kontinuerlig under oppvarming til det nesten koker. Det er viktig at kokepunktet ikke nås. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ta ut vaniljestangen.
Servering: Stable bær og plater lagvis. Avslutt med en plate og legg et egg av krem på toppen. Strø over melis.