Beef jerky
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
400 g mørt oksekjøtt
Marinade:
½ dl worchestershiresaus
½ dl soyasaus
2 ts lønnesirup
2 ts kryddermiks, f.eks. kylling- eller grillkrydder
1 ts hvitløkpulver
2 ts salt
1 ts sort pepper, kvernet
1 ss frisk koriander, grovhakket
1 Skjær kjøttet i ca 5 mm tynne skiver. Dette er lettest hvis kjøttet er halvfrossent. Skjæremaskin kan benyttes, men det er ikke et must.
2 Bland sammen marinaden i en bolle, vend inn kjøttet og la det marinere i kjøleskapet over natten.
3 Legg kjøttskivene på et stekebrett dekket med bakepapir, og tørk kjøttet i ovnen på 50 °C i ca 8 timer, eller til kjøttet er tørt. Ha ovnsdøra på gløtt for å slippe ut fukt. Alternativt kan du bruke en dehydrator, også kalt tørkemaskin.
Gratulerer!
Du har nå laget et av verdens sunneste og mest proteinrike snacks.