top of page

Beef jerky

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

400 g mørt oksekjøtt

Marinade:
½ dl worchestershiresaus
½ dl soyasaus
2 ts lønnesirup
2 ts kryddermiks, f.eks. kylling- eller grillkrydder
1 ts hvitløkpulver
2 ts salt
1 ts sort pepper, kvernet
1 ss frisk koriander, grovhakket

1 Skjær kjøttet i ca 5 mm tynne skiver. Dette er lettest hvis kjøttet er halvfrossent. Skjæremaskin kan benyttes, men det er ikke et must.

2 Bland sammen marinaden i en bolle, vend inn kjøttet og la det marinere i kjøleskapet over natten.

3 Legg kjøttskivene på et stekebrett dekket med bakepapir, og tørk kjøttet i ovnen på 50 °C i ca 8 timer, eller til kjøttet er tørt. Ha ovnsdøra på gløtt for å slippe ut fukt. Alternativt kan du bruke en dehydrator, også kalt tørkemaskin.

Gratulerer!
Du har nå laget et av verdens sunneste og mest proteinrike snacks.

bottom of page