Akevittmarinerte peppernøtter
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
25 minutter
500 g multer
5 ss melis
20-25 peppernøtter
2 dl akevittlikør (eller akevitt
blandet med honning)
2,5 dl rømme
1 vaniljestang
1 ss sitronsaft
2 ss melis
I glasset:
Akevittlikør
Bland multene med melis. Ta av halvparten av multene til servering. Kjør resten til puré med en stavmikser. Sil gjennom en sil. Sett blandingen i fryseren, og visp med jevne mellomrom til sorbéen blir stiv.
Legg peppernøttene i en bolle og hell over akevittlikør. La dem trekke til seg likøren, slik at dem blir myke.
Pisk rømme med frø fra vaniljestangen, sitronsaft og melis til det blir stivt.
Anrett hele multer, marinerte peppernøtter og rømme lagvis. Server med multesorbé.
Dryss gjerne over fennikeldill rett før servering for ekstra smak.