top of page

Akevittmarinerte peppernøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

25 minutter

500 g multer
5 ss melis
20-25 peppernøtter
2 dl akevittlikør (eller akevitt
blandet med honning)

2,5 dl rømme
1 vaniljestang
1 ss sitronsaft
2 ss melis

I glasset:
Akevittlikør

Bland multene med melis. Ta av halvparten av multene til servering. Kjør resten til puré med en stavmikser. Sil gjennom en sil. Sett blandingen i fryseren, og visp med jevne mellomrom til sorbéen blir stiv.

Legg peppernøttene i en bolle og hell over akevittlikør. La dem trekke til seg likøren, slik at dem blir myke.

Pisk rømme med frø fra vaniljestangen, sitronsaft og melis til det blir stivt.

Anrett hele multer, marinerte peppernøtter og rømme lagvis. Server med multesorbé.

Dryss gjerne over fennikeldill rett før servering for ekstra smak.

bottom of page