Den ultimate
17.mai-kaken

En kake i rødt, hvitt og blått – eller toppet med masse frisk frukt eller kanskje en haug med fargerikt godteri. Pynt bløtkaken akkurat som du vil, men det skal ikke stå på sukkerbrødet. Her får du min beste oppskrift.

Nå er det snart 17.mai, og hva passer vel bedre da enn en hjemmelaget bløtkake? Pølser og is tenker du, eller kanskje reker. Ja takk, gjerne det også, men noen vil ha bløtkake. Og her skal du få en perfekt oppskrift på sukkerbrødbunn. Denne kommer du ikke til å mislykkes med.

Fyll og pynt kakebunnen slik at den blir akkurat sånn du vil ha den perfekte bløtkaken.

Baard Næss
FOTOGRAF
Inkognito as

Magnus Sjøberg
Kokk / Stylist
Inkognito as

Perfekt sukkerbrødbunn

5 egg, romtempererte
200 g sukker
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Sett ovnen på 200°C varmluft. Klem fast et bakepapir i bunnen av en 24 cm. springform og smør kantene med smør. Dryss mel på kantene så røren ikke setter seg fast.

Knekk eggene oppi en mikserbolle og tilsett sukker. Pisk til luftig eggedosis i ca. 5 minutter. Vend sammen mel og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen. Vend forsiktig sammen med en slikkepott, og hell røren over i den smurte formen. Sett kaken nederst i ovnen og senk varmen til 175°C. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter eller til det er ferdig.

Snu kaken opp ned på en rist, og la den avkjøles i formen.

Del kaken i to eller tre, og fyll med vaniljekrem og syltetøy. Husk for all del å dynke bunnen med melk eller ananasjuice. Bre et tjukt lag med pisket krem over sukkerbrødet og pynt med friske bær verdig 17 mai. Luftige marengser i Norges farger er festlig og godt pynt. Eller prøve med gelé og spiselige blomster. Som nevnt; pynt kaken slik at det blir din perfekte bløtkake.

Tips & Topping

Du sjekker enkelt at bunnen er ferdig med en grillpinne eller liten kniv. Hvis pinnen eller kniven er helt tørr når den har blitt stukket i midten av kaken, er den ferdig.

Gratulerer med dagen!