– Stjernedryss over Cape Town 
Garden Route

Garden Route

Den berømte Garden Route gir deg solskinn, eviglange strender, naturopplevelser og idylliske landsbyer.

Denne turen bør du unne deg seks-åtte dager på. Den raskeste veien er å følge N2. Det tar noen timer, men med fartsgrense på 120 km/t går det unna.

Mossel Bay

Mossel Bay har det nest varmeste gjennomsnittlige klimaet i verden. Det tilbys hvalsafari, dykking og surfing. Du får også fantastisk sjømat i en by der mange livnærer seg av fiske. Blant annet er Mossel Bay kjent for østers og muslinger i verdensklasse.

For historisk interesserte er det verdt å merke seg at dette er kjent for å være stedet der europeere først satte føttene på afrikansk jord.

George, Western Cape

Med sine knappe 160.000 innbyggere er George en relativt stor by, men landsbyatmosfæren er fortsatt intakt. Mengder av spennende attraksjoner har gjort dette til et stadig mer populært reisemål i senere tid. Her finner du blant annet to av Sør-Afrikas beste golfbaner, med naturskjønne omgivelser på alle kanter.

Dagstur til Tsitsikamma Nasjonalpark og besøk til The Garden Route Botanical Garden er unike opplevelser verdt å få med seg. Sistnevnte park er gigantisk og har det største naturlig sammenhengende skogsområdet i hele Sør-Afrika med mer enn 650 kvadratkilometer.

Wilderness

Helt siden 1800-tallet har Wilderness hatt rykte på seg for å være et gjestmildt og naturskjønt sted. Mellom Kaaimans River, Goukama naturreservat og Outeniquafjellene finner du dette ferieparadiset. Med eviglange strender og rolige havstrømmer rett utenfor døra, er Wilderness et perfekt sted å senke skuldrene.

Om eventyrlysten melder seg, er hvalsafari, hanggliding, paragliding, stisykling og kjøreturer langs storslåtte landskap noen av aktivitetene området har å by på.

 

Knysna

Knysna er et naturparadis langs den berømte Garden Route. Byen er omgitt av frodig skog, stille sjøer og kritthvite strender. Beliggende på bredden av en lagune, som også er et marint reservat, har Knysna mange naturopplevelser å by på. Mest kjent er de karakteristiske klippene i lagunens munning – The Knysna Heads.

Knysna Elefantpark og Monkeyland Primate Sanctuary er ypperlig for barnefamilier, og for late ettermiddager er byens mange håndverksbutikker, loppemarkeder og kafeer perfekt å slentre innom før middag på en av de utmerkede lokale fiskerestaurantene.

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay ligger rett ved grensen mellom Western og Eastern Cape, og er kjent for å være en ferieby med mange spennende fritidsaktiviteter. Med sandstrender på den ene siden og fjellandskaper på den andre, finnes det noe for enhver smak.

Polo- og yacht-miljøet er stort, men strandliv og vannsportaktiviteter er enda mer populært. Får du nok av sol og strand, er det flust med opplevelser å få med seg, deriblant båtcruise, kanopadling, fjellvandring, rappellering og besøk til Mampoer- og Witblits-destillerier som produserer lokalt brennevin.

Tilbake til Cape Town

Kjør tilbake til George, og følg R62 til Oudtshoorn. Oudtshoorn er kjent for å være landsbyen med flest solskinnsdager i hele Sør-Afrika. Området er frodig og fruktbart som en oase, og huser noen av landets beste vingårder og restauranter.

Rolig atmosfære, ren luft, flott natur og førsteklasses hoteller og gjestegårder gjør dette til et sted å hente seg inn. Skulle du føle for litt bevegelse, finnes det gode turmuligheter. Andre aktiviteter inkluderer Ma Betty’s Xhosa Cultural Village, Valley of the Ancients, Highgate Ostrich Show Farm og Cango Wildlife Ranch med krokodiller, pytonslanger, geparder og søte wallabys å hilse på.

Cango Caves

Fortsett på R328. På veien mellom Prince Albert og Oudtshoorn finner du Cango Caves, med noen av de største stalagmitt- eller dryppsteinsformasjonene i verden. I et utstrakt hulesystem på over fire kilometer, kan du legge ut på en underjordisk vandring og utforske fantastiske omgivelser.

Riktignok er store deler av hulesystemet stengt for allmennheten, men det er likevel nok av storslåtte haller og kolossale dryppsteiner å se. For eventyrlystne typer finnes det en 90 minutter lang «adventure tour» med bratte stiger og kryping gjennom trange passasjer for å kikke på mindre kamre og formasjoner. Grottene er åpne hver dag fra 9 til 16.

Prince Albert, Western Cape

Sjarmerende og fredfulle Prince Albert er en av landets vakreste småbyer. Her finner du kappnederlandsk arkitektur og nasjonalmonumenter side om side med idylliske olivengårder og spektakulær natur. Mange reiser hit for de flotte turmulighetene, botaniske ekskursjoner og smaking av lokale delikatesser som Karoo lam, oliven og hjemmelagde oster. Området er også kjent for sine mange stjerneklare netter og meget behagelige klima.

Ta N1 tilbake til Cape Town, og legg gjerne turen innom disse to sjarmerende landsbyene på hjemveien:

Matjiesfontein

Matjiesfontein er en idyllisk liten landsby drøye 2,5 timers kjøretur fra Cape Town. Den ble etablert sent på 1800-tallet og kjennetegnes av viktorianske bygninger og lyktestolper. For ikke å snakke om togstasjonen, med en atmosfære som tar deg med tilbake til kolonitidens dager. Matjiesfontein er perfekt for minneverdige dagsturer.

For deg som virkelig ønsker å oppleve stemninger fra fordums tid, finnes det overnattingsteder og spiserier med viktoriansk stil og lokalt produserte delikatesser

De Doorns

De Doorns ligger 1,5 time fra Cape Town i retning Johannesburg. Den lille byen ligger i pittoreske Hex River Valley, med vingårder på rekke og rad, side om side med kappnederlandske gårdsbruk. Dalføret er omkranset av de majestetiske Matroosbergfjellene.

Med snødekte fjelltopper på vinterstid, gir disse en helt spesiell og kontrastfull atmosfære. For vinterglade besøkende er det til og med muligheter for å spenne på seg alpinski eller snowboard og fyke nedover fjellsidene.

Vil du vite mer?

Interessert og nysgjerrig på å lese og lære mer om Cape Town og vindistriktene?

Inkognito har de siste tre årene produsert et omfattende og inspirerende ebok-prosjekt med fellestittelen Stars shining on Cape Town and the winelands. Tilsammen er trilogien på over 900 sider! 

Det er blitt tre e-bøker med ulik tematikk:
Travel guide / Restaurant guide / Wine guide

    

E-Bøkene er kun utgitt på engelsk, og kan kjøpes på iBooks, Amazon og Googleplay.

Du kan også bestille E-bøkene på Pepper publishing.

http://www.pepperpublishing.no

Les Flere saker om Cape Town

10 flotte vinene fra The Winelands

Mange av de beste får du kjøpt i Norge. Her er noen goddråper i de lavere prisklassene…

Safari i Sør-Afrika

Noen ønsker naturlig nok å kombinere en tur til Sør Afrika med en safariopplevelse.

Garden Route

Den berømte Garden Route gir deg solskinn, eviglange strender, naturopplevelser og idylliske landsbyer.

Perlen ved Atlanterhavet

Den idylliske fiskelandsbyen er Cape Towns rake motsetning. Denne turen bør du beregne 4-5 dager på.

Western Cape Road Trip

Western Cape har nydelige tettsteder og yrende småbyer på rekke og rad.

Vinruten Stellenbosch og Franschhoek

Den verdenskjente Stellenbosch vinrute er en opplevelse du ikke vil være foruten.

Mellom to oseaner, fra Cape Town til Kapp Det Gode Håp

Turen fra Cape Town til Cape of Good Hope langs fjellkjeden Table Mountain, er en uforglemmelig opplevelse.

Cape Town for musikkelskere

Utelivet i cape town er fargerikt og med mange spennende musikkscener.

Her shopper du i Cape Town

Cape Town er en spennende miks av Afrika og Europa, og her ligger også et av de største kjøpesentrene…

5 fargerike markeder i Cape Town

I Sør-Afrika har markedskulturen eksplodert de senere årene…