– Stjernedryss over Cape Town 
En av verdens vakreste byer

OPPLEV CAPE TOWN

Å oppleve Cape Town for første gang er magisk. Med godt klima, variert miljø og velutviklet infrastruktur, er byen blitt et populært reisemål. Det skyldes ikke minst omgivelsene. Cape Town er kåret til en av de vakreste byene i verden der den ligger med fjellene i bakgrunnen og havet rett ut.

Table Mountain med Kirstenbosch Garden, den mest berømte av Cape Towns fem botaniske hager, er kjent for storslått natur og fantastiske utsiktspunkter. Og sandstrendene ligger tett i tett, men er ulike i miljø og atmosfære grunnet Cape Towns spesielle geografi.

Du må bare huske å trekke pusten, for mange steder er naturen så overveldende at den tar pusten fra deg.

Fargerikt gateliv

I Sør Afrika har markedskulturen eksplodert de senere årene. I gamle lagerbygninger og det som en gang var nedslitte bydeler, kan du nå kjøpe fersk frukt og grønnsaker, mat fra små boder, og kunst og håndverk fra lokale kunstnere og designere.

Det vrimler av gode spisesteder, og flere av dem ligger inne på lista over de 100 beste restaurantene i verden.

Er du glad i utelivet, er det liv i gatene, og et fantastisk musikktilbud enten du liker jazz, blues, folk eller EDM.

The Mother City

Cape Town ble opprinnelig etablert som forsyningsstasjon for nederlandske skip på vei til Øst-Afrika på midten av 1600-tallet. I dag er det den tredje mest folkerike byen i Sør-Afrika, og kalles gjerne The Mother City på folkemunne.

Slutten på apartheid

Mange av antiapartheid-bevegelsens ledere var bosatt i Cape Town, og en god del av disse ble satt i fengsel på Robben Island. Fengselsøya ligger 10 kilometer utenfor Cape Town, og var blant annet stedet der Nelson Mandela satt fengslet i 18 år.

Mandela kjempet for de svartes rettigheter i Sør Afrika i nesten 70 år. Det politiske systemet i Sør Afrika er i endring, og i Cape Town-regionen er det ikke lenger Mandelas parti African National Congress (ANC) som har flertall i parlamentet.

Fortsatt er Sør-Afrika et av de landene i verden hvor det er størst forskjell mellom fattige og rike. Mange fargede bor i Townships, og arbeidsløsheten er stor. Ulikhetene er stadig påtakelige, men det er ingen tvil; Nelson Mandelas personlige integritet og evne til å skape felles historie og retning, har ført til store endringer. Fattigdom er en livsbetingelse for de mange, men verdigheten og vennligheten er sterk og imøtekommende.

Cape Town er også kjent som Kappstaden på norsk, Kaapstad på afrikaans og Ikapa på Xhosa. De to sistnevnte er offisielle språk i Sør-Afrika.

Sør-Afrika er selvfølgelig også safari, og mange vil nok benytte anledningen til å kombinere besøket i Cape Town med en safariopplevelse.

Rike
naturressurser

Sør-Afrika er et betagende land med rike naturopplevelser. Har du anledning, anbefaler vi deg å leie en bil og reise ut av Cape Town på en kortere eller lengre tur.  for å oppleve sjarmerende landsbyer og natur som innbyr til ulike aktiviteter.

Du må bare huske å trekke pusten, for mange steder er naturen så overveldende at den tar pusten fra deg. Selv bare noen få timers kjøring utenfor byen kan du oppleve dyrene i sitt rette element. Kanskje ser du ikke «the Big 5», men du er garantert et fantastisk dyreliv.

Spørsmålet er hvordan regionens rikdommer blir forvaltet og delt mellom fattige og rike i framtida. Det er ikke av veien å se seg langt tilbake for å rette blikket mot framtida. I Sør Afrika står verdier på spill. Her er det ingen utvikling uten verdikonflikter. De som tar makten, men ikke forvalter den til fellesskapets beste, kan fort bli maktesløse.

Vil du vite mer?

Interessert og nysgjerrig på å lese og lære mer om Cape Town og vindistriktene?

Inkognito har de siste tre årene produsert et omfattende og inspirerende ebok-prosjekt med fellestittelen Stars shining on Cape Town and the winelands. Tilsammen er trilogien på over 900 sider! 

Det er blitt tre e-bøker med ulik tematikk:
Travel guide / Restaurant guide / Wine guide

    

E-Bøkene er kun utgitt på engelsk, og kan kjøpes på iBooks, Amazon og Googleplay.

Du kan også bestille E-bøkene på Pepper publishing.

http://www.pepperpublishing.no

Les Flere saker om Cape Town

10 flotte vinene fra The Winelands

Mange av de beste får du kjøpt i Norge. Her er noen goddråper i de lavere prisklassene…

Safari i Sør-Afrika

Noen ønsker naturlig nok å kombinere en tur til Sør Afrika med en safariopplevelse.

Garden Route

Den berømte Garden Route gir deg solskinn, eviglange strender, naturopplevelser og idylliske landsbyer.

Perlen ved Atlanterhavet

Den idylliske fiskelandsbyen er Cape Towns rake motsetning. Denne turen bør du beregne 4-5 dager på.

Western Cape Road Trip

Western Cape har nydelige tettsteder og yrende småbyer på rekke og rad.

Vinruten Stellenbosch og Franschhoek

Den verdenskjente Stellenbosch vinrute er en opplevelse du ikke vil være foruten.

Mellom to oseaner, fra Cape Town til Kapp Det Gode Håp

Turen fra Cape Town til Cape of Good Hope langs fjellkjeden Table Mountain, er en uforglemmelig opplevelse.

Cape Town for musikkelskere

Utelivet i cape town er fargerikt og med mange spennende musikkscener.

Her shopper du i Cape Town

Cape Town er en spennende miks av Afrika og Europa, og her ligger også et av de største kjøpesentrene…

5 fargerike markeder i Cape Town

I Sør-Afrika har markedskulturen eksplodert de senere årene…